+36 70 39 29 220 Ajánlatkérés

Hőszigetelt thermo, thermoplan üveg csere

Vállaljuk törött, sérült, betört, kihordási idejét múlt,  2 - 3 rétegű thermoplán - thermo -hőszigetelt üveg üvege pótlását - cseréjét akár biztosítási kár rendezésre is bármilyen üvegösszetétellel, réteg rendel.

Hőszigetelt ablaküveg cseréje

A betört vagy belülről piszkos illetve párás az ablaküveg, akkor a hőszigetelt üveget cserélni kell. Cserélni kell attól függetlenül, hogy csak egyik oldalt sérült meg, vagy repedt meg és a másik ép maradt, sajnos cserélni kell az egész theromplán üvegtáblát.

Hőszigetelt üveg javítása:

Ha az még eddig megbontatlan, azaz gyári ablak-ajtóüveg üveg cseréről beszélünk, itt a javítás szó az irányadó. A sérült üveget ki kell cserélni, ez javításnak számít. Azt gondolnánk, hogy nem lehet szétszedi a nyílászárót, de pikk – pakk le lehet pattintani a léceket és már ki is lehet szerelni a sérült thermo üveglapot. Fa ablak – ajtó hőszigetelt üveg cseréjénél elfordulhat, hogy a fa léc a feszítéskor meg pattan, illetve a már festett rész le jön, de ez ritka és javítható. Gitt – festék.

Hőszigetelt üveg cseréje:

Hőszigetelt üveg cseréjekor méretpontos méretezésre van szükség. Az ablak-vagy ajtó szegélynél látszik a keret – léc, ott láthatjuk, honnan indul az üveglap.  Ilyenkor láthatjuk az üveg rétegrendjét is. Néhány gyártó az thermóüveg lécébe (másnéven- távtartó léc) bele gravírozza a pontos rétegrendet – és a méretet – ez legyen irányadó.

Az thermo üveglap méretéből az ékelés miatt átlagosan 5 mm vissza kell számolni oldalanként, hogy majd a behelyezett illetve beépített hőszigetelt üveget ki tudjuk ékelni, ezáltal be is tudjuk állítani a pontos ajtó – ablak záródást üvegcsere után.  

Ajánlatkérés thermo üveg cseréjére online itt elérhető

Miért is fontos az thermoüveget kiékelni?

Ha nem ékeljük ki a thermó üveget, akkor nem fog megfelelően záródni az ablak – ajtó. Akár el is tud vetemedni az ajtó-ablak keret így hiába csukjuk be majd a nyílászárót, oldalt be fog jönni a hideg levegő. Van, amikor feszültség keletkezik az ajtó - ablakkeretbe és ez miatt bármikor el tud pattanni a beépített hőszigetelt üveg.

Az ékelésre azért is van szükség, hogy a beépített thermo üveg súlya ne húzza el az ablakot.  Ha rosszul építjük be a thermo üveget, akkor nem fog megfelelően záródni a nyílászáró. Sokszor találkoztunk beépítés közben azzal a jelenséggel, hogy nem a gyári értékeknek megfelelő üveglap volt beépítve. Szakavatott szemek észreveszik, hogy ha az üvegen nincs pl lowE bevonat!

Hogyan látható hogy van e lowE bevonat a thermó üvegen?

Ha oldalról nézzük a hőszigetelt üveget, akkor a fénybe tükröződik, nehezebben lehet átlátni rajta.

  • Mi csak gyári lowE, argon gázzal készült thermó hőszigetelt üveget építünk be melyről gyári igazolást adunk melyet a gyár állít ki!
  • saját készítésű thermó üveg estében nem lehetősége a lowE bevonatott felvinni, mivel a lowE bevonatos üveget csak speciális thermóüveg készítő géppel lehetséges elkészíteni. A lowE bevonatos thermo üveget üveggyárban géppel készítik, argon környezetben emberi kéz érintése nélkül.

A gyári hőszigetelt üvegek minden esetben rendelkeznek gyári igazoló papírral, ami tartalmazza a gyár által vállalt k- értéket, az üveglap méretét, rétegrend rétegrendjét, adatait.  Ha önnek nem adnak ilyen papírt, akkor az üvege nem lowE bevonatos.

Gyári thermó üveg - saját készítésű thermó üveg?

Ha thermoplan üvegről beszélünk van gyári thermó üveg és saját készítésű thermó üveg. Csak gyári készítésű thermoplan üveget építtessen be nyílászárójába. A gyári hőszigetelt thermó üvegről minden esetben a gyár kiállít egy egyedi, az ön megrendelését (méretek, üveg összetétel, gyártási időpont) tartalmazó gyári igazolást. A gyári thermó üveget kéz érintése nélkül, már eleve argongáz környezeteb készítik, így vállalnak akártöbb év garanciát is.

A nem megfelelően készített, kézzel gyártott vagy gyenge minőségű thermoplán üvegek egy idő után a két üveg között be párásodnak, belülről piszkolódnak. Mi csak gyári hőszigetelt thermó üveget építünk be!

Vállaljuk törött, sérült, betört hermo -hőszigetelt dupla üveg, triplaüvegezés üveg üveg pótlását - cseréjét, beépítését fa vagy fém ablakba, ajtóba, keretbe helyszínen kiszállással, biztosítási kárrendezésre is. Vállalunk törött, sérült (2-3 rétegű) hőszigetelt üveg, thermo üvege cserét, hőszigetelt üveg pótlását rövid határidővel bármilyen üveg fajtával és üveg réteg rendel, összetétellel.

Vagy ön szeretné kicserélni?    Csináld magad - hőszigetelt üveg cseréje házilag

Gyári thermó hőszigetelt üveg beépítés gyári garanciával! Akár biztosítási kár rendezésre is. Hőszigetelt üveg csere