A hőszigetelt, thermo üveg 2 vagy akár 3 réteg üveg, légmentesen összeragasztva. Az üvegszerkezet vagyis a thermoplán üveg vastagságát, a két üveg között található alumínium távtartó léc adja meg. Az alumínium távtartó hőhidat képezne az üvegek között, ezért a távtartót butil ragaszó anyaggal rögzítik az üvegekhez.

Ha thermó üvegről beszélünk van gyári thermó üveg és saját készítésű thermó üveg.

Csak gyári készítésű thermoplan üveget építtessen be nyílászárójába. A gyári thermó üveget kéz érintése nélkül, már eleve argongáz környezeteb készítik, így vállalnak akár 10 év garanciát is. A nem megfelelően készíttetett kézzel gyártott vagy gyenge minőségű thermo plán üvegek egy idő után a két üveg között be párásodik, és belülről piszkolódik.

Thermó üveg típusok, fajták:

A legnépszerűbb thermoüveg típus a 2 rétegű (4-16-4. lowE, argon), de van 2 rétegű thermó üveg osztóval, 3 rétegű thermó üveg és akár  3 rétegű thermó üveg osztóval.

Thermóüveg üvegfajta lehetőségek:

A thermoüveget kérésére bármilyen üveg összetételek le tudjuk gyártatni, garanciával és rövid határidővel. akár thermó üveg ragasztott biztonsági üvegből, akár parsol üvegből készült thermóüveg, de tejüvegből, vagy egyedi mintás vagy fóliás üvegből is 10 év gyári garanciával.

Miért előnyös a lowE bevonta, és mit jelenet?

A modern hőszigetelt (hang) üvegszerkezetekben úgynevezett bevonatos üvegeket használnak. Ezek a többnyire magas ezüst tartalmú bevonatok – egy hőtükröt képeznek, melyek csökkentik a belső, a lakótér felől a hősugárzásból eredő hőveszteség mértékét. Ezeket az ezüsttartalmú bevonatokat Low-e bevonatoknak nevezzük.

A Low-e megjelölés az angol low emissivity = alacsony hőátbocsátás kifejezés rövidítése.

Tekintse meg hőszigetelt üveggel kapcsolatos szolgáltatásainkat.