Az üvegfelületek arányának növekedésével, illetve fólia közzé helyezésével olyan funkciók kerültek előtérbe, melyek nem tartoznak az üveg alapfunkcióihoz. Átdobásgátló üveg 9 mm vastagságú, az átlövésgátló üveg akár 8 - 10 cm vastag is lehet, a robbanásgátló üveg ennél is sokkal sokkal vastagabb. Biztonsági üveget bármely üvegfajtából lehet készíteni.

Átdobásgátló üvegek (EN 356: 2000):

Egy 4,1 kg súlyú, 10 cm átmérőjű acélgolyót ejtenek többször, különböző magasságokból az üvegfelületre. A próbadarab akkor felel meg az előírásoknak, ha egyetlen golyó sem hatol át az üvegszerkezeten. Az alábbi táblázatból kiolvashatja a technikai adatokat.

Régi jelölés Új jelölés Vastagság (mm) Teszt leírása pontosan
A0 P1A 7 mm 4,1 kg-os golyót 1,5 m magasból 3x ejtik le és az üveg nem szakad
A1 P2A 9 mm 4,1 kg-os golyót 3,5 m magasból 3x ejtik le és az üveg nem szakad
A2 P3A 9,5 mm 4,1 kg-os golyót 6,5 m magasból 3x ejtik le és az üveg nem szakad
A3 P4A 10 mm 4,1 kg-os golyót 9,5 m magasból 3x ejtik le és az üveg nem szakad
- P5A 10,5 mm 4,1 kg-os golyót 10,5 m magasból 3x ejtik le 3 oldalon egy háromszögbe és az üveg nem szakad át

Átdobásgátló üveg felhasználás területei: lakóházak, üzletek üvegezése, magánházak, pénztár és vakhelységek, stb

Betörés/áttörés gátló üvegek (EN 356: 2000):

Ezen vizsgálat során egy gépileg megnevezett 2 kg-os fejszével mérnek csapásokat a 110x90 cm-es üvegfelületre, amíg ott egy 40x40 mm-es nyílás keletkezik. A fejszecsapások száma alapján kerül az üvegszerkezet a táblázat szerinti besorolásra.

Átlövésgátló üvegek (EN 1063: 2000):

A vizsgálat során minden próbaüvegre háromszor tüzelnek. A lövedék és részei a szerkezeten nem hatolnak át. SA: Szilánk leválás megengedett SF: Szilánk leválás nem megengedett. A különböző fokozatú üvegek, különböző típusú lőfegyvernek állnak ellen


Az általunk elvégzett munkára és bizonyos üvegfajtákra garancia van.

Online ajánlatkérés hogyan működik?

Kérjen előzetes árajánlatot üvegezésre, és nem érheti váratlan kiadás. Néhány adat megadás után elküldi részünkre ajánlatkérést és az megérkezte után válaszolunk önnek. Mérje le a látható üveg felületet, nem kell mm pontosan, mert bizonyos üvegtípusoknál mindenképp szükséges a helyszíni méretvételezés.

Árajánlat készítés a helyszínen:

Ha nincs lehetősége az üveg lemérésére, vagy az ajánlatkérő kitöltésére, kérésre kiszállunk az ön által megadott címre és elvégezzük a helyszíni árajánlat készítést.

Hogyan működik a felmérés?

Önnel egyeztettet időpontban felkeressük önt az ön által megadott címen, ahol le tudjuk, pontosan mérni a cserélni való üveg felületet. Ilyenkor látjuk a beépítés körülményeit, cserélendő nyílászáró állapotát, beépítését. Ha előzetes árajánlatot kér, üveges munkára nem érheti meglepetés. Velünk kalkulálhat.


Üvegezés biztosításra

Ha ön rendelkezik lakásbiztosítással vagy olyan jellegű biztosítással ami tartalmazza az üvegkár helyre állítását illetve a kár okozás helyre állítással kapcsolatos költséget akkor az alábbi módon kell eljárnia.

A biztosító társaságok az alábbi költésegeket számolják el:

  • Helyszíni árajánlat készítés, kárfelmérés, kiszállással
  • Új üveglap egyedi méretre vágott árát
  • Beépítési munkadíj + segédanyagok
  • Kiszállási költség a beépítéshez
  • Sérült üveg elszállítását, megsemmisítését

Vállalunk minden-nemű ablak, ajtó üvegezést zuhanykabin illetve kádparaván üvegpótlást, korlát üveg cseréjét - egyedi gyártással, üveges munkát szinte bármilyen típusú üveggel, thermó üveg cserét 10 év garanciával, törött üvegpótlást, törött - betört - eltört üveg termékek újra készítését és pótlását biztosítási kárrendezésre.