Menu

Síküveg (Float üveg)

A síküveggel találkozhatunk legtöbbet környezetünkben. Jellemzően 2mm; 3mm; 4mm; 5mm; 6mm; 8mm; 10mm ;12mm; 15mm; 19mm; 25 mm vastagságban gyártják. A síküveg víz tiszta, de nagyobb vastagságban enyhén zöldes színűTöbb színben, színek: barna, szürke, zöld, kék - de ezek árai általában 40%-al drágábbak mint a színtelen üvegeké a gyártás során alkalmazott színezési eljárás miatt.

Bővebben...

Hőszigetelt üveg

Thermo üveg. A hőszigetelt, thermo üveg 2 vagy akár 3 réteg üveg, légmentesen összeragasztva. Az üvegszerkezet vagyis a thermoplán üveg vastagságát, a két üveg között található alumínium távtartó léc adja meg. Az alumínium távtartó hőhidat képezne az üvegek között, ezért a távtartót butil ragaszó anyaggal rögzítik az üvegekhez.

Bővebben...

Savmaratott üveg

A savmaratott üveg esetében a mintázatot savmaratással alakítják ki. Egy kémiai eljárás során marják meg az üveg felületét, ami az alkalmazott savtól függően, valamilyen módon és mértékben elhomályosodik az üveg, így rajzolva ki a korábban felvitt mintát. A savmart üveg felülete kosztaszító.

Bővebben...

VSG Ragasztott biztonsági üveg

Ragasztott biztonsági üvegnek hívjuk azokat az üvegeket amelyek legalább 2 lapból állnak és a két lap közé, fólia van laminálva. A fólia lehet átlátszó, matt, színes de akár egyedi mintás fóliát is lehet a 2 üveglap közé laminálni. Bármilyen üvegfajtából tudunk ragasztott VSG laminált biztonsági üveget készíteni

Bővebben...

Edzett üveg

Az edzett üveg, igen nagy teherbírással, ütésállósággal és hajlítószilárdsága bír. Az edzett üveg biztonságos jellegét az adja, hogy berobbanáskor tompa élű üvegszilánkokra hullik szét pl: autó oldalüveg, és nem okoz sérülést. Lásd felső kép) Sokrétűen felhasználható. Az edzett üveg egyben biztonsági üveg is. Bababiztos üveg

Bővebben...

Hőálló, kandalló üveg

A hőálló üvegek 800 - 1000 Cº -fokig képesek a magas hőmérsékletnek ellenállni, ezért kiválóan alkalmasak kályhák, kandallók, konvektorok, tűzhely sütő  figyelő-betekintő nyílásainak üvegezésére, magas hőmérsékletű zárt égésterek szeparálására. Hőálló robax üveg.

Bővebben...

Drótüveg

Huzalhálós (drót) üveg egyben biztonsági üveg is! Drótbetétes üveg, Dróthálós üveg Hogyan készül a drótüveg? Drótüveg olyan termék, amelyben a dróthálót már a gyártás során belekerül.  A folyékony üvegbe dróthálót fektetnek. A drótüvegen nem lehet átlátni de a fényt átengedi.

Bővebben...

Lacobel üveg

Lacobel, avagy a színes üvegek királynője. 4mm, 5mm, 6mm kapható, akár fúrva, edzve, csiszolva. A ral színskála színeiben kapható, főleg dekorációs célokra használható. Nem átlátszó üveg, színes üveg amit rendkívül sokoldalúan fel lehet használni.

Bővebben...

Reflexiós üveg

Jellemzően szürke, bronz, kék szinekben kapható. Majd az üveg egyik oldalára speciális eljárással egy vékony fémbevonatot adnak. Ettől jön létre a tükröződő hatás. Anyagában színezett és/vagy bevonatos üveg (stopsol), amely csökkenti az épületbe bekerülő napenergiát.

Bővebben...

Katedrál Üveg

Általában, szobai ajtóüvegnél, bejárati ajtó ablaküvegeinél szokták alkalmazni a katedrál üveget, de van belőle hőszigetelt katedrálüveg, hangszigetelt katedrál üveg, edzett katedrál üveg, és biztonsági ragasztott katedrálüveg is.

Bővebben...

Parsol Üveg

Anyagában színezett üvega a  Parsol. A parsol üveg az olvasztási folyamat során kapja a végleges színét a hozzá adagolt fémoxidtól. Forgalmazott parsolüveg vastagságok: 4 mm - 10 mm - ig,  lapméretek: 2250 x 3210 mm. Több féle szíinben rendelhető a PARSOLÜVEG. A Parsol színes üvegek a float üveg gyártási technológiájával készülnek így a kapott üveg sík, és egyenletes felülettel rendelkezik.

Bővebben...

Hangszigetelt, Hangszigetelő üveg

Hangszigetelő üveget gyakorlatilag sok féle üvegből le lehet gyártani, készíteni az Ön kívánsága szerint. A szerkezete hasonlít a hőszigetelő üvegéhez. Az üvegek közt lévő légrést megtöltjük Argon gázzal. Különböző típusú hangszigetelő üvegek léteznek.

Bővebben...

Tűzgátló üveg

A mai mondern épületek tűzvédelmének egyik legfontosabb eszköze a tűzgátló üveg. Meg kell akadályoznia besorolásának megfelelő ideig a tűz, a hő és a füst átterjedését a védett oldalra. A tűzvédő üvegek a besorolás szerint 30, 60, 90, 120 percig is képesek ellenállni a tűznek.

Bővebben...

Üvegre, tükörre, képkeretre, nyílászáróra, csiszolt - vágott (asztal) üveglapra vagy egyéb üveges munkára van szüksége? Töltse ki ár ajánlatkérő űrlapunkat, és hamarosan megküldjük ajánlatunkat! Online ajánlatkérés Üveges munkára