Menu

Drótüveg

Huzalhálós (drót) üveg egyben biztonsági üveg is! Drótbetétes üveg, Dróthálós üveg Hogyan készül a drótüveg? Drótüveg olyan termék, amelyben a dróthálót már a gyártás során belekerül.  A folyékony üvegbe dróthálót fektetnek. A drótüvegen nem lehet átlátni de a fényt átengedi.

A drótüveg a benne lévő drótháló miatt erős, nagyobb nyomásnak is ellenáll. Esetleges törés esetén nem esik szét, csak reped. Ezért egyben biztonsági üvegként is funkciónál. A drótháló egyben tartja, így a törése viszonylag biztonságos.  Fehér (színtelen), sárga, bronz színben gyártják.

A drótüveg felhasználási területe:

Elő tetők, pince ablakok, garázs ablakok, raktár ablakok - ajtó ablakok, kényszer ablakok, erkélyüveg (főleg panel lakásoknál), hűtő polc, korlátüveg, oldal üvegszélfogó,

A drótüveg sajnos nem idő álló!!

A drótüvegben lévő fémszál folyamatosan a hő hatásának van kitéve (hőingadozás) ami az üveg hőfelvételi képességével nem egyforma, így szépen lassan a drótüveg magától megreped, (mert mozog benne a fémszál a hőhatás miatt) és elkezd a benne lévő fémháló rozsdásodni, így folyamatosan gyengítve az üveg szerkezetét.

A legsérülékenyebb  a sárga színű huzalhálós üveg azaz a drótüveg, hiszen itt a drótüveg sárga színe miatt még intenzíven szívja magába a meleget a drótüveg.

Drótüveg helyet:

Kiváltható, akár ragasztott biztonsági üveggel (matt fóliával) - így a fényáteresztő képessége megmarad de átlátni nem lehet rajta, és egyből biztonsági üveggé válik hiszen egy ragasztott biztonsági üveget még baltával is nagyon sokáig tart szétverni, azaz nehéz bejutni a ragasztott biztonsági üveggel védett helységbe. Edzett ragasztott biztonsági üveggel - így még erősebb - keményebb üveglapot kapunk, és ha funkciója engedi thermo üveggel is lehet helyesíteni. Funkció függő.

 

Tekintse meg tükör katalógusunkat ahol közel 40 db készre csiszolt különböző méretű tükörből is tud választani, kérésére helyszíni ragasztással.www.tukorshop.hu

Vissza a tetejére

Üvegre, tükörre, képkeretre, nyílászáróra, csiszolt - vágott (asztal) üveglapra vagy egyéb üveges munkára van szüksége? Töltse ki ár ajánlatkérő űrlapunkat, és hamarosan megküldjük ajánlatunkat! Online ajánlatkérés Üveges munkára