+36 70 255 3143 +36 70 364 42 20 Ajánlatkérő űrlap

Biztonsági üveg

Biztonsági üvegből két fajta, 2 féle létezik a minősített és a minősítéssel nem rendelkező üveg.

Minősített üveg: Az a biztonsági üveg, amelyről van igazolás amely tanúsítja az üveg biztonsági fokozatát. pl ragasztott biztonsági üveg.

Minősítéssel nem rendelkező biztonsági üveg pl az az üveg, amit mi, vágó asztalon állítunk össze. pl vitrin ajtót, üveglapot (2db) laminálunk össze, hogy törés esetén ne hulljon darabokra. Funkcióját ez is ellátja, olcsóbb is de nem minősített üveg.

Az edzett üveg (ESG) minősítéssel nem rendelkező biztonsági üveg. Csak abban az esetben kap minősítést, ha biztonsági szendvicspanelként kerül beépítésre.

A biztonsági üveg egy üvegkategória fajta. Üvegtípust jelöl. A biztonsági üveg általában gyári erősített üveg. (biztonsági funkcióval ellátott)

VSG üveg, más néven  laminált üveg, ragasztott biztonsági üveg.

ESG üveg, más néven edzett biztonsági üveg

  • Speciális hőkezelési eljárással készült üveg. biztonsági jellegét az adja, hogy berobbanásakor apró szilánkokra hullik szét, mint pl az autó oldalüvege.
  • Lásd edzet üveg
  • 3mm vastagságtól 25mm.-ig bármilyen méretben, sokféle üvegfajtában elérhető az edzett üveg.

Dupla biztonsági thermo, hőszigetelt üveg

  • Dupla biztonsági üveg esetében van lehetőség biztonsági thermo üveg készítésére is egyedi értékek, üvegösszetétel alapján.
  • Törhetetlen, bedobásgátló thermo üveg
  • Belátást gátló, biztonsági fóliás thermo üveg
  • Speciális hanggátló hőszigetelt - themoplan thermo üveg

Vannak gyári készítésű biztonsági üvegek, ezek rendelkeznek tanúsítvánnyal is, de lehetséges nem gyárilag is üveget laminált, ami szintén megfelel a biztonsági feltételeknek, de nincs róla gyári igazoló papír, azaz tanúsítvány.